Վայրը’ Քոլեջ, ուսումնական մառան։
Օրը’ հոկտեմբերի 28-նոյեմբերի 15
Նախագծի համակարգող ՝Մարիամ Մխիթարյան։
Մասնակիցներ՝ 1-2դ կուրսի սովորողներ, դասավանդողներ։
Նպատակը՝
- սովորողներին ծանոթացնել հայկական ավանդական խոհանոցային հմտություններին
- տեխնոլոգիական կարողությունների ձևավորում
Ընթացքը`
- Նախորդ օրը գնած, ընտանեկան այգիներից հավաքած անհրաժեշտ մթերքը նախապատրաստել աշխատանքը սկսելու համար
Անհրաժեշտ տեխնիկա և պարագաներ
* Ֆոտոխցիկ
*աշխատանքային հագուստ
* գոգնոց, ձեռնոց, գլխարկ
*անհրաժեշտ մթերք
Արդյունք՝
Մառանում կունենանք.
- Թթու
- Քաղցր սուջուխ
- Սերկևիլի մուրաբա 11 ապակյա տարա
- Դդմի մուրաբա 4 ապակյա տարա
- Հոնի մուրաբա 2 ապակյա տարա
- Չիր
- Օշարակներ
- Կիտրոնի մուրաբա 12 ապակյա տարա
- ֆեյխուայի մուրաբա
- Ընկույզի մուրաբա 3 ապակյա տարա
- Ծիրանի մուրաբա 2 ապակյա տարա
- Խաղողի մուրաբա 10 ապակյա տարա
- Սմբուկի մուրաբա 7 ապակյա տարա
- Խնձորի մրգանուշ
- Խնձորի ջեմ
- Լավաշ, գաթա