Ծիրանահավաք, ծիրանի հյութ

Քոլեջում ծիրանահավաքն իրականացնում ենք յուրաքանչյուր օր,սակայն այս անգամ յուրահատուկ օր էր։ Նելլի Գեղամյանի հետ միասին ծիրանից հյութ պատրաստեցինք։

Պատրաստման եղանակը՝

  • ծիրանը լվանալ
  • կորիզներից ազատել
  • ջուր ավելացնել այնքան,որ ծիրանը ծածկ
  • դնել գազօջախին( մարմանդ կրակի վրա)
  • առաջին եռ գալուց հետո անջատել հյութը,թողնել հանգստանա
  • ցանկության դեպքում ավելացնել շաքարավազ և նորից եռացնել
  • հովանալուց հետո թողնել սառնարանում սառի և վայելել

Հրավիրում ենք բոլորին համտեսելու մեր ամառային մառանի շրջանակում պատրաստած ծիրանի հյութը։

Categories:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s