Խնձորի ջեմ

Քոլեջի սովորողների կողմից պատրաստած Արատեսյան անուշաբույր խնձորից անուշահամ ջեմը կարող եք համտեսել և գնահատել։

Անհրաժեշտ է․

  • խնձոր – 2 կգ;
  • շաքարավազ – 1.5 կգ;
  • Դարչին `մեկ հպումով;
  • Ջուր։

Բաղադրատոմս

  1. Մաքրեք լվացված պտուղները սերմերից, պոչից և ցանկության դեպքում կեղևից: Կտրեք փոքր կտորներով:
  2. Պտուղը եփելու համար տարայի մեջ լցրեք ջուր (եռման ջուր կարող է օգտագործվել): Անհրաժեշտ է ավելացնել մանրացված շաքարի մի փոքր հատված, դնել դարչինի փայտ:
  3. Եռացնել բարձր կրակի վրա, եփ գալ 5 րոպե, ապա քչացնել կրակը և եփել եւս 5 րոպե: Հեռացրեք կրակից, թողեք սառչի:
  4. Երբ խառնուրդը ամբողջովին սառչի, ավելացրեք շաքարի մնացած մասը և եփեք այնքան ժամանակ, մինչեւ ուտեստը եփվի: Դրանից հետո ջեմը պատրաստ է տեղավորվել բանկաների մեջ:

Categories:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s